În cadrul Competiţiei Naţionale: “O activitate de succes în Săptămâna Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Ediția 2015, organizată de Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, prin proiectul “e-Școala Altfel!”, coordonat la nivelul şcolii de prof. de informatică Murărescu Simona-Maricica, s-a clasat pe LOCUL I, la Secţiunea TEHNIC.
Desemnarea câştigătorilor fiecărei secţiuni (în total au fost zece secţiuni) s-a făcut respectându-se următorul algoritm: 20% au contat voturile exprimate online pe o platformă creată de Ministerul Educaţiei şi 80% a cântărit punctajul obţinut în urma evaluării proiectelor pe baza fişei de activitate, de către o comisie a ministerului de resort.
Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, a obţinut 793 de voturi pe platforma de votare online http://sae.edu.ro/2015/votare/votes/view/31 deschisă în perioada 12-18 Mai 2015.
În Competiţia Naţională “O activitate de succes în Săptămâna Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” s-au calificat 220 de proiecte demarate de şcoli din întreaga ţară, însă doar zece au câştigat competiţia, câte unul pentru fiecare secţiune (Cultural, Artistic, Tehnic, Ştiinţific, Sportiv, Cetăţenie democratică şi responsabilitate socială, Educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, Educaţie ecologică şi protecţie a mediului, Abilităţi de viaţă, Consiliere şi orientare) (Mai multe informaţii: http://sae.edu.ro/2015/votare/ ).
Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, este una dintre cele 63 de școli, care a încheiat acord de parteneriat cu organizatorii și inițiatorii proiectului, prof. Ana Nicoleta Avramescu și prof. Viorel Guțu de la Colegiul Tehnic “Matei Corvin” Hunedoara, în vederea desfășurării activităților din cadrul Proiectului „e-Școala Altfel!”, Ediția 2015, în săptămâna 6-10 aprilie 2015.
Proiectul ”e-Şcoala Altfel” se desfăşoară în parteneriat cu ASOCIAŢIA PRO ARTA, DEZVOLTARE ŞI CUNOAŞTERE, care administrează Reţeaua EDU Moodle România. Proiectul este inclus în calendarul CAER 2015 aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice la categoria Concurs online (poziţia 798).
Activitățile din cadrul proiectului au vizat realizarea unor activităţi extraşcolare, valorificând creativitatea şi deprinderile elevilor în lucrul cu calculatorul. În cadrul celor cinci secţiuni: Artă, cultură și știință; Medicină; Istorie; Planeta Pământ și Știinţe aplicate, corespunzătoare zilelor din perioada 6-10 aprilie 2015, elevii şcolii fălticenene au realizat numeroase activităţi, cum ar fi: concursuri online, conferințe virtuale, concursuri offline (filme, prezentări, fotografii), activități de ecologizare și voluntariat etc.
Județele participante sunt: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. (Mai multe detalii pe site-ul proiectului https://scoalaaltfel.moodle.ro / logare ca vizitator)
Din școala noastră s-au înscris un număr de 22 profesori: prof. Murărescu Simona-Maricica, dir. prof. ing. Suseanu Claudia, dir. adj. prof. Chirilă Silvia, dir. adj. prof. Țuca Mariana-Silvia, prof. dr. Jarcău Mihaela, prof. Dumitriu Bogdan, prof. Dan Ovidiu-Constantin, prof. Feștilă Constantin-Bogdan, Prof. dr. Radion Paula, prof. Chițu Magdalena, prof. Maleș Lucian, prof. Iacob Oana-Simona, prof. Pădurariu Mioara, Prof. Radu Elena, prof. Ghenghea Elena, prof. Cărămidă Dan, ing. Olariu Adrian, prof. Ionițe Viorica, prof. Peiu Maria, prof. Deleanu Elena, prof. Grigoraș Magdalena, ing. Tofan Maria-Dana care au îndrumat și coordonat cei 127 elevi din clasele a X-a A, a XI-a A, a XII-a A (specializarea matematică-informatică), a XI-a E, a XII-a E (specializarea științe sociale), a XII-a D, a IX-a C, a XI-a C, a XII-a C (specilizarea științe ale naturii), a IX-a K, a X-a K, a XI-a K (specializarea tehnician în turism), a XI-a D, a XII-a D (specializarea filologie), a XI-a J (specializarea tehnician elctromecanic). Aceștia au primit conturi pentru utilizarea site-ului proiectului, atât în timpul activităților din școală, cât și de acasă, pentru documentare, încărcarea lucrărilor cu care s-au înscris în concursurile offline sau la conferințele virtual, sau pentru susținerea concursurilor online în intervalul stabilit.
În perioada 6-10 aprilie 2015, au avut loc conferințe virtuale și întâlniri online prin intermediul sistemului de videoconferinţă integrat pe platforma proiectului, acesta fiind un sistem on-line de învățare în sală de clasă virtuală. Au avut loc dezbateri online ale unor prezentări pe temele propuse.
Sistemul online WebEx Meetings a fost gestionat la nivel școlii, de coordonatorul proiectului în școală, prof. Murărescu Simona-Maricica, prin accesarea link-urilor corespunzătoare de pe site-ul proiectului. Aceasta a avut rolul de moderator al activităților în fiecare zi în intervalul 8 – 14. A îndrumat atât elevii clasei a X-a A, specializarea matematică-informatică, la care este dirigintă pentru participarea la toate secțiunile proiectului, cât și elevii celorlalte clase care s-au înscris în proiect. Anterior săptămânii altfel, a realizat întruniri cu profesorii și elevii participanți pentru îndrumarea în ceea ce privește utilizarea platformei moodle. În săpămâna altfel, a amenajat laboratorul de informatică pentru desfășurarea activităților, a realizat cu elevii clasei a X-a A, mascota proiectului, care simbolizează un copil vesel cu alură sportivă, mulțumit că, școala lui, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, realizează activități inedite în parteneriat cu școala coordonatoare Colegiul Tehnic “Matei Corvin” Hunedoara, dar și cu alte peste 60 de școli din întreaga țară, prin intermediul platformei e-learning Moodle.
Proiectul se va încheia la jumătatea lunii iunie 2015, când vor fi distribuite de către organizatori, tuturor participanților elevi și profesori, diplomele de la toate activitățile proiectului.
În cadrul Competiţiei Naţionale: “O activitate de succes în Săptămâna Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Ediția 2014, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, a fost desemnată câștigătoare, tot la domeniul tehnic, pe baza activităților din cadrul Proiectului “Împreună facem Școala Altfel!”, coordonate la nivelul școlii de prof. Murărescu Simona-Maricica.
Postat în:
Învăţământ Tagged:
colegiul tehnic mihai băcescu,
falticeni,
o activitate de succes,
pemiul 1 pentru colegiul băcescu,
şcoala altfel