Editorii au blocat licitaţaţia organizată de Ministerul Educatiei pentru manualele de clasa I şi a II a, ceea ce a făcut ca şcoala să înceapă fără manuale. În această situaţie, ministrul Remus Pricopie a lăsat să se înţeleagă că în cazul în care nu se rezolvă problema cu manualele scolare, acestea vor fi realizate în continuare de editorul unic al Ministerului Educaţiei. În următorii cinci ani ar trebui să se schimbe toate manualele, de la clasa I până la clasa a XII-a.
Declaraţiile ministeriale din ultimele zile sunt dezbătute aprins în mediul şcolar. Există un interes în blocarea licitaţiilor? Cine, ce are de câştigat din această situaţie? Cu siguranţă singurii care pierd sunt elevii, dezamăgiţi că în prima zi de şcoală nu au găsit pe bănci noile manuale promise, iar cadrele didactice caută soluţii pentru a putea parcurge programa şcolară.
De la Ministerul Euducaţiei nu mai sunt anunţate termene pentru finalizarea noilor manuale. Până la noi ordine, pentru că anul şcolar a început, la clasa a II-a elevii vor învăţa tot de pe manualele vechi. Cadrele didactice care au luat în acest an clasa I vor preda dupa fişe, până sunt gata manualele scolare.
”Ce se va întâmpla cu elevii de clasa I? Clasa a II-a o scoatem din calcul pentru că, repet, manualele există în şcoli. Toate cadrele didactice din toată ţara pentru ciclul primar au fost pregătite pe noua programă şcolară. Pentru clasa pregătitoare s-a lucrat fără manuale, pe bază de fişe. Prin urmare pentru clasa I, în urmatoarele săptămâni, se va lucra în acelaşi sistem ca la clasa pregătitoare. Adică, fiecare cadru didactic îşi pregăteşte, conform programei şcolare, fişele corespunzătoare pentru a putea parcurge programa”, a spus ministrul Remus Pricopie.
Filed under: învăţământ Tagged: fise clasa 1, manuale clasa 1, manuale clasa 2, manuale scolare, manuale vechi