Grădinița Specială din Fălticeni a găzduit vineri, 12 iunie 2015, evenimentul „Bucuria de a fi copil”, organizat în cadrul parteneriatului interjudețean „Alternative educaționale viabile în integrarea copiilor cu CES”, proiect axat pe problematica copiilor cu dizabilități.
În acest parteneriat educațional, care a debutat în anul 2012, sunt angrenate instituții de învățământ special din județele Suceava, Iași, Bacău și Neamț. La întâlnirea de la Fălticeni au fost prezenți delegați de la Școala Specială „Maria Montessori” (județul Bacău), Școala Specială din Roman (Neamț) și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Neamț.
La deschiderea evenimentului au fost prezente oficialități locale și județene: primarul Cătălin Coman și viceprimarul Constantin Bulaicon, vicepreședintele CJ Suceava – prof. Alexandru Rădulescu și Ionel Dumistrăcel – inspector școlar pentru învățământul special.
Ștefania Volmer, coordonatorul proiectului la nivel interjudețean, a afirmat că există perspective pentru ca acest parteneriat să capete în viitorul apropiat caracter național, activitățile proiectului fiind foarte apreciate de instituțiilor de învățământ special din România.
Participanții au asistat la o prezentare a activităților derulate în Grădinița Specială Fălticeni (exemple de bune practici) și au fost entuziasmați de spectacolul artistic pregătit de copii.
„Un obiectiv care ghidează activitatea din grădinița noastră este integrarea școlară și socială a copiilor cu dizabilități, obiectiv care ne-a urmărit de-a lungul anilor, în cei 60 de ani de existență ai Grădiniței Speciale din Fălticeni. Parteneriatul evidențiază câteva din preocupările noastre pentru a atinge obiectivul integrării copiilor cu dizabilități în învățământul de masă și în învățământul special. În fiecare an avem copii care frecventează învățământul de masă, cu un curriculum adaptat”, a declarat prof. Elena Varganici, directorea Grădiniței Speciale, pentru Cronica de Fălticeni.
Alex S.
Galerie foto-video:
Postat în:Învăţământ Tagged: învățământul special, gradiniţa specială fălticeni, parteneriat educațional